Minek ment oda... (2020aug.)

M.Attila (49) 2023 szeptember 10.napján délelőtt 10óra környékén a Budai várkertben található Turul szobornál egy, az Afrikában őshonos barna réti poloska feltűnően provokatív példányára vadászott 69cm-es szénacél pengéjű katanájával.

Egy segítőkész szemtanú elmondása alapján a poloska, az éppen arra járó férfibe többször is, félreérthetetlenül belekötött:

A Turul szobor lábánál békésen sétált az a középkorú férfi.  – nyilatkozta - A kardja is teljesen ártalmatlanul lógott csak. Minden olyan váratlanul, és gyorsan történt…

 

További megdöbbentő részleteket osztott meg stábunkkal Z.Károly, aki a történtekkor szintén a környéken járt:

Az a szemét dög, többször is nekiment annak az ártalmatlan embernek. Én mondom, hogy kiszúrta magának, mintha csak ő lenne itt itthon. Hiába váltott az a rendes, magyar gyerek irányt, és figyelmeztette heves kézmozdulatokkal az agresszív poloskát távozásra, az nem hogy odébb nem ment, de egyre vadabbul támadott! Még most is felzaklat ez a borzalmas kegyetlenség, hogy lehet így bánni egy emberrel? Felháborító!

Károly vallomását a Budapesti Rendőrkapitányság két kirendelt tisztje rögzítette. Így idézte a történteket:

Egyszer csak elborult a fószer tekintete. Látszott rajta, hogy elöntötte a pipa. Kizárólag arra a tetves poloskára szegezte minden figyelmét… Pattanásig feszült a hangulat! Aztán egyszer csak hatalmas ordítással húzta elő azt a bitang nagy kést a hátán lévő puttonyból. Lesújtott. Nagyon ijesztő volt az egész.

A poloskának annyi, gondoltam. De erre, éppen ott, ahol ezt a jöttment poloskát kellett volna utolérje a végzete, megjelent a Miniszterelnök.

Borzalom.

 

Károly könnyekkel küszködve próbálta segíteni a rendőrség munkáját:

Egyetlen másodperc töredéke alatt történt. Ömlött a vér. Fekete. Hánytam is. Hirtelen nagyon sokan vettek körül minket, villogtak a vakuk.

Szegény jámbor, meg hát mit tehetett ő arról, bárki felidegesedett volna.

Jaj, az a sok vér. A Miniszterelnök feje meg elgurult.

Az a k.va poloska tehet mindenről! Az bezzeg elrepült. Na, azt kellene felelősségre vonni. Mit keresett itt egyáltalán?! Talicskával hordja be csak a vírusokat.

Végtelenül megrendültem.

Jaj szegény Miniszterelnök úr.

Minek ment oda…

 

Címkék: novella